Pszichológiai foglalkozás - Budapest

Program leírás

A mentális felkészülés kulcsfontosságú a sportolók számára, mivel központi szerepet játszik a mentális ellenálló képesség, a koncentráció és a pályán nyújtott általános teljesítmény fokozásában. A labdarúgás túlmutat a fizikai teljesítményen; intenzív koncentrációt, stratégiai gondolkodást és a nyomással való megbirkózás képességét követeli meg. Legyen szó bármelyik sztárjátékosról, a sportolók életének mindennapos részét képezik a fizikai edzések mellett a mentális fejlesztések is. Így sportpszichológiai konzultációink során célunk, hogy támogassuk a leendő, feltörekvő sportolóinkat is, hogy részt vehessenek olyan foglalkozásokon, melyek hozzájárulnak pszichológiai jóllétük és önismeretük fejlesztéséhez.

Egyéni tanácsadásaink során olyan bizalmi légkört teremtünk sportolóinknak, mely által lehetőségük nyílik őszintén megosztani elakadásaikat, aktuális kihívásaikat mind a pályán, mind a pályán kívül történtekkel kapcsolatosan. Az egyéni konzultációink során az önismeret fejlesztése és különböző technikák által támogatjuk a mentális felkészülést és a nehézésgek, elakadások áthidalását. Erőforrásokat keresünk, melyek támaszt nyújtanak a kihívást jelentő helyzetekben.

A csoportos foglalkozások keretében fő célunk, hogy a gyermekek és serdülők képessé váljanak a társaikkal való együttműködésre, a csapatmunkában való részvételre  és a hatékony kommunikációra, amelyek a labdarúgás sikerének alapvető összetevői. Mindemellett tréningünk során a résztvevők olyan játékos feladatokban is részt vehetnek, melyek által fejlesztésre kerül a figyelem és koncentráció, a szorongást és stresszt okozó szituációk kezelése és oldása.

A mentális fejlesztéssel hozzájárulhatunk a gyermekek és serdülők pszichés jóllétének fejlődéséhez, egyúttal kitűzött sportolói céljaik, sikereik eléréséhez. A sportpszichológiai konzultációnak többféle oka és célja is lehet, de mi mindig közösen határozzuk meg a munkánk fókuszát és hosszát.

Kapcsolatfelvétel